Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thor

Thor Odinson není superhrdinou jako je třeba Spider-Man nebo Daredevil. On nechytá zločince. Jeho posláním je zachránit upadající lidskou společnost. Za své mocné síly nevděčí mutaci ani nějakému stroji, ale byl vyhnán z Asgardu (což je taková paralelní dimenze oddělená od našeho světa, založená na seveské mytologii) a on sám je vtělením jednoho Asgarďana (ale jednoduše o sobě říká, že je severský bůh, aby svůj složitý původ nemusel všude vysvětlovat), což jsou de facto lidé na vyšším stupni. (Potom jsou třeba Olympiané, kteří jsou to samé, ale zase ve stylu řecké mytologie).

Thor byl mocným válečníkem, byl však neuvěřitelně arogantní. Jeho otec, vládce Asgardanů Odin, ho vyhnal na zem, jako Donalda Blaka, kulhajícího chirurga, aby se naučil pokoře. Podle původních komiksů, svůj původ odhalil ve svých třiceti letech a bylo mu nabídnuto, aby se vrátil zpět. Thor však odmítl a rozhodl se zůstat v zemi lidí a chránit je jak před nebezpečími z jeho světa, tak před nimi samými.


Thor bojuje proti imperialismu, vedení válek, kapitalismu, nerovnosti lidí na světě a celkovému lidskému zlu. Jeho nepřátelé (Zvlášť vyšší vrstvy) ho nazývají alkoholikem, narkomanem, komunistou a jinými narážkami. Napsal několik knih, kterými dává najevo svůj názor na svět.

Obrovskou sílu mu propůjčuje jeho magické kladivo Mjolnir, které nedá z ruky a je člen superhrdinského týmu The Avengers.Související obrázek